Oli aika tehdä uhkaavan suurelle suklaavarastolle jotain ja muffinit kuulosti helpolta ratkaisulta. Olisi tietenkin ollut vielä helpompaa syödä suklaatit ihan sellaisenaan, mutta tumma suklaa ei kuulu lempparimakuihini. Leivonnassa se sen sijaan menee mainiosti. Päätin leipoa muffinit Fazerin ohjetta mukaillen. Toimii!
AINEKSET
16 kpl
100 g leivontamargariinia
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 Royal-suklaapatukkaa (yhteensä noin 130 g)
Koristeluun
2 Royal-suklaapatukkaa (yhteensä noin 85 g)
50 g leivontamargariinia
keltaisia marsipaanikruunuja
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaapatukat ja kääntele taikinan joukkoon. Paista muffinipellillä, paperisissa vuoissa, 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Sulata margariini ja suklaa kattilassa tasaiseksi seokseksi, jäähdyttele hetki kylmässä vesihauteessa. Koristele muffinit suklaalla ja marsipaanikruunuilla.