Tähtien sotaa

Pietari täytti kesäkuussa 7 vuotta ja halusi juhliinsa Star Wars -aiheisen kakun. Hän toivoi kakun päälle mustaa kuorrutusta ja koristeiksi Star Wars-logoa, keltaisia tähtiä ja sinisen sekä punaisen valomiekan. Niin ja täytteiksi suklaata ja vadelmaa.

Minä tietenkin halusin parhaani mukaan toteuttaa toiveet ja tehtävästä ihan kunniallisesti suoriuduinkin. Kakun teko oli mukavaa vaihtelua, koska en ollut aiemmin tehnyt mitään lähellekään samanlaista. :)

Kakun päällä on lakritsikinuski ja pursotukset kerma-rahkaa. Logo on keltaista marsipaania, tähdet karkkeja. Valomiekkojen kahvat tein valkoisen marsipaanin ja Kick-lakritsin sekoituksesta. Valomiekkojen kärjet on hyytelöä; Olvin punaista hedelmäjuomaa+hyytelösokeria ja Lidlin sinistä urheilujuomaa+hyytelösokeria.

Alunperin olin päättänyt tehdä valomiekkojen kärjet marsipaanista, kunnes avomieheni keksi, että jonkinlaisesta hyytelöstä saisi hienommat. Hyytelöä varten tein sitten taikataikinasta pitkulaisen muotin; kelmutettuun muottiin hyytelösokeriseosta ja jääkaappiin hyytymään. Valmiin hyytelömiekan toisesta päästä leikkasin palan pois, jotta sain tasaisen pinnan erillistä kahvaa varten. Hyytelöt siirsin veitsen kärjellä valmiiksi kakun päälle aseteltuihin kahvoihin. Lakritsikinuski oli alustana haastava, koska pienimmästäkin tökkäisystä jäi jälki ja hentoisen hyytelön asettelu/käsittely oli myös jokseenkin hankalaa.

Logoa varten tulostin netistä tekstin ääriviivat sopivan kokoisena ja päällystin kontaktimuovilla. Sitten asettelin pitkää marsipaanipötköä mahdollisimman tarkasti ääriviivojen päälle, annoin kuivua ja irrotin muovista. Tässä vaiheessa useimmat kirjaimet hajosivat, joten tekstin laittaminen kakun päälle oli yhtä palapeliä, käsien tärinää ja sormenjälkiä.

Mainokset

4 thoughts on “Tähtien sotaa

  1. Aika pitkä aika on kulunut tuon kakun syömisestä, mutta muistan edelleen kuinka herkullista se oli. T. Obi-Wan Kenobin äiti :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s