Kaura-suklaacookiet

Tässäpä ihania pikkuleipiä Pirkan ohjetta mukaillen. Aiemmin olen käyttänyt näihin hasselpähkinöiden sijasta cashewpähkinöitä. Tällä kertaa niitä ei kaapissa ollut, mutta maapähkinöitä sen sijaan sitäkin enemmän, joten ne saivat kelvata. Hyviä olivat edelleen!

AINEKSET
(noin 20 kpl)

100 g tummaa suklaata
50 g maapähkinöitä (kuorittuina)
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g leivontamargariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna

Leikkaa veitsellä suklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhot, hiutaleet, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola, suklaa ja pähkinät keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri, vatkaa joukkoon muna. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta samankokoisia palloja leivinpaperoidulle pellille ja painele niitä hieman kasaan. Paista 175-asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s