Kakkutikkarit

Näihin pikkuherkkuihin, joista myös keksiversioita (cookie pops) on olemassa, olen aina silloin tällöin törmännyt kakkublogeja selatessani. Nyt sattui varastoissa olemaan kakkutikkareihin soveltuvia aineksia, eli ei niin täydellisesti onnistunut sokerikakkupohja, maustamatonta tuorejuustoa, lime curd-tahnaa ja suklaata, joten pitihän näitä kokeilla, vaikka hieman epäilyttikin. Kyllä ne loppujen lopuksi ihan syötäviä ja maistuvia oli, joskin todella makeita.

CAKE POPS
noin 15 kpl

• sokerikakkua, myös esim. kääretorttu ja mokkapalat käyvät (käytin ⅓-osan 5 munan pohjasta, jonka halkaisija 22 cm)
• 100 g maustamatonta tuorejuustoa, maustettua tuorejuustoa (esim. appelsiini) käytettäessä makeutta antava aines (eli tässä tapauksessa lime curd) ei ole tarpeen
• pari rkl lime curd-tahnaa
• noin 200 g suklaata (käytin valko- ja daim-suklaata)
• strösseleitä ja halutessasi tikkuja, esim. cocktail

Hienonna kakkupohja muruksi ja sekoita siihen tuorejuusto sekä lime curd. Pyörittele massasta sopivan suupalan kokoisia palloja ja laita ne pakastimeen jähmettymään.

Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa. Dippaa kakkupalloja suklaaseen esim. grillitikkua apuna käyttäen ja ripottele strösseleitä päälle. Jähmetä cake popsit jääkaapissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s