Omenapiirakka piimäpohjalla

Olen arkistoinut reseptimappiini Valion Kesän makuja -lehtisen vuodelta 2009. Lehtisessä on kymmenisen ohjetta, joista olen toistaiseksi kokeillut vain tätä piimäpiirakkaa ja sitäkin muutellen. Pohja on suora kopio, mutta raparperit olen yleensä korvannut omenoilla, joskus marjoilla. Helppo ja nopea tehdä, ja ihan hyvänmakuistakin, muttei kuitenkaan parasta. Nyt saatan huudella kuin kuuroille korville, mutta osaisiko kukaan vinkata sellaisen mehevän ja kostean omppupiirakan ohjetta?

AINEKSET
noin 10 annosta

2 dl piimää
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
3¼ dl vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta

muutama omena
sokeria
kanelia

Pese ja viipaloi omenat. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja kaada piirakkavuokaan (ø 26-28 cm). Asettele omenaviipaleet taikinaan ja ripottele pinnalle sokeria sekä kanelia. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kokeile kypsyys tikulla. Tarjoile hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

2 thoughts on “Omenapiirakka piimäpohjalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s