Sain Tanskassa asuvalta isosiskoltani lahjaksi kirjan ”Skønne brownies, Spændende opskrifter på fristende brownies”, eli suomennettuna kaiketi Kauniit browniet, Jännittäviä reseptejä houkuttelevista brownieista. Kirja on täynnä toinen toistaan hienompia kuvia ja hyvältä kuulostavia ohjeita, joiden joukosta on mahdoton valita vain yhtä suosikkia. Kokeiltavaa riittää pitkäksi aikaa. :)
BROWNIET PEHMEÄLLÄ SUKLAAKARAMELLILLA
16 palaa
85 g voita/leivontamargariinia
200 g kevyt-tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
250 g sokeria
2 kananmunaa
3 rkl kaakaojauhetta
100 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g pekaani- tai saksanpähkinöitä rouhittuna
Suklaakaramelli
50 g voita/leivontamargariinia
1 rkl maitoa
100 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
(pekaani- tai saksanpähkinöitä koristeeksi)
Vuoraa matala neliskulmainen vuoka (20x20cm) leivinpaperilla.
Vatkaa tuorejuustoa, vaniljasokeria ja 5 rkl sokeria sekaisin kunnes seos on sileää. Siirrä seos syrjään.
Vatkaa munat sekä loppu sokeri kevyeksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Lämmitä voita ja kaakaojauhetta liedellä pienessä kattilassa, kunnes voi sulaa ja seos on tasaista. Lisää se vaahtoon. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään, siivilöi taikinaan ja lisää pähkinärouhe.
Kaada puolet taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Levitä päälle varovasti tuorejuustoseos ja peitä lopulla taikinalla. Paista uunissa 175-180 asteessa 40-45 minuuttia, anna jäähtyä vuoassa. (Jos olet hätähousu kuten minä, niin nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa.)
Suklaakaramellia varten sulata voi maidon joukkoon kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä pehmeä massa brownien päälle ja koristele halutessasi pähkinöillä. Anna suklaakaramellin jähmettyä hieman ennen tarjoilua. Paloittele halutessasi.
kuulostaapa hyvältä! enpä ole törmännyt tuohon kirjaan täällä.
ps. ihania kuvia leipomuksista!
Siitä vain kokeilemaan maistuisiko myös hyvältä!
Kiitän. :)