Bagelit

Viikonloppuna oli aika herkutella toista kertaa itsetehdyillä bageleilla, ja on ne vaan hyviä! Ohjeena toimi tuttu ja turvallinen Pirkan resepti, jonka vain puolitin. Tällä kertaa meillä oli täytteenä yrttistä tuorejuustoa, majoneesia tai remouladekastiketta, lehtisalaattia, kurkkua, tomaattia ja leikkelettä tai graavilohta.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, eivät nimittäin ole niin suuritöisiä kuin voisi kuvitella. Ja samalla vaivalla tekee vaikka vähän isomman satsin, osan voi pakastaa seuraavia herkutteluhetkiä varten. ;)

AINEKSET
10 kpl

50 g leivontamargariinia
½ ps kuivahiivaa
2½ dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
¼ rkl sokeria
2 dl hiivaleipäjauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle
unikon- ja/tai seesaminsiemeniä

Sulata margariini. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita keskenään hiivaleipäjauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää seos nesteeseen vispilällä sekoittaen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen taikinaan, ensin vispilällä sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaamalla. Lisää loppuvaiheessa myös jäähtynyt rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi ja jaa se 10 osaan. Pyörittele palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Tee kohonneista pullista rinkilöitä. Pudota enintään kolme rinkilää kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä noin 30-40 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle pellille, ripottele pinnalle siemeniä ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Halkaise rinkelit hieman jäähtyneinä, täytä haluamallasi tavalla ja nauti.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s