Kreikkalainen riisivanukas

Minulla on ollut tapana säästää Yhteishyvän Ruokamaailma -liitteet, mikäli niissä on kokeilemisen arvoisilta kuulostavia reseptejä. Käytännössä turvaudun kuitenkin useimmiten tuttuihin ja turvallisiin ohjeisiin, joten käyttämättömiksi jääneitä liitteitä löytyy aikamoinen nippu..

Tänään tapahtui kuitenkin pieni ihme, sillä hyödynsin parin vuoden takaista Ruokamaailmaa (nro 11/09) ja tein jälkiruoaksi kreikkalaista riisivanukasta. Todella makeaa, mutta kuitenkin niin hyvää että tulee varmaan tehtyä toistekin.

AINEKSET
4 annosta

1½ dl puuroriisiä
1 dl vettä
5 dl maitoa
1 kanelitanko
¾ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl turkkilaista jogurttia

Pinnalle
kanelia

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon riisi. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää kattilaan maito, kanelitanko ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää. (Lisää tarvittaessa joukkoon vettä.) Ota liedeltä ja sekoita joukkoon kananmuna. Anna jäähtyä 10 minuuttia, nouki kanelitanko pois ja sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti. Annostele vanukas kulhoihin ja ripottele pinnalle kanelia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s