Tekaisin eilen tämän helpon suklaakakun kun ystäväni oli tulossa käymään. Ohjeen olen napannut Kotivinkistä (nro 7/11), jota lueskelin vanhempieni luona joitakin viikkoja sitten. Lehdessä tätä herkkua kuvailtiin mutakakkua muistuttavaksi kosteaksi ja ihanan sitkeäksi kakuksi, ja sitä se kyllä onkin. Mielestäni tämä tosin voittaa mutakakun mennen tullen.
Vielä olisi noin neljäsosa jäljellä, joten taidanpa mennä keittämään teetä. ;)
HELPPO SUKLAAKAKKU
n. 8 annosta
100 g leivontamargariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2½ dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata (käytin tummaa minttusuklaata)
Sulata margariini. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon lämmin voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja (vehnä)jauhotettuun kakkuvuokaan (ø 24 cm). Paloittele suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele taikinaan. Kypsennä kakkua 150-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.