Lihapiirakat

Tein pitkästä aikaa lihapiirakoita. Kokeilin uutta reseptiä pikkiriikkisen soveltaen ja taisin löytää suosikkini tähän mennessä. Bongasin ohjeen Namin pajasta, mutta ihan alunperin se on Seurasta.

Suuritöisiähän nämä ovat, mutta sen verran hyviä että ihan mielellään näkee sen vaivan aina silloin tällöin. Näin isosta satsista kun riittää (ainakin meidän tapauksessa) pakastimeenkin, joten ihan heti ei tarvitse olla tekemässä uusia. Hyvästi, eines-lihikset!

AINEKSET
20 kpl

½ l vettä
1 ps kuivahiivaa
1 huoneenlämpöinen kananmuna
1½ tl suolaa
11-12 dl hiivaleipäjauhoja
100 g pehmeää voita tai leivontamargariinia

Täyte
1½ dl Myllyn Parhaan esikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 l vettä
lihaliemikuutio
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
Santa Marian jauhelihamaustetta

Paistamiseen
öljyä

Sekoita kuivahiiva muutamaan desiin jauhoja, lisää suola. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Vispilöi jauhoseos ja kananmuna veteen. Lisää loput jauhot vähitellen, ensin vispilällä sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaamalla. Lisää myös rasva vaivaamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Tee taikinan kohotessa täyte:
Keitä rikottuja ohrasuurimoita liemikuutiolla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, valuta. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä pannulla, lisää jauheliha paistumaan. Mausta seos jauhelihamausteella. Kuori ja hienonna kananmunat. Sekoita jauheliha-sipuliseos, kananmunasilppu ja ohrasuurimot keskenään.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 20 osaan ja kauli jokainen pala pyöreäksi levyksi. (Ei liian ohueksi, mutta kuitenkin sen verran isoksi että täytettä mahtuu.) Lusikoi jokaiselle levylle reilu ruokalusikallinen täytettä. (Jos täytettä jää yli, kuten itselläni, niin sen voi vaikka käyttää pasteijoihin tai pistää pakastimeen odottamaan seuraavaa lihis-satsia.) Muotoile piirakat puolikuun muotoisiksi nostamalla reunat täytteen yli yhteen, ummista esimerkiksi haarukalla painellen.

Paista piirakat kuumassa öljyssä kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

2 thoughts on “Lihapiirakat

  1. Oi, nyt kyllä herahti vesi kielelle! Täällä onkin monia ihania herkkuja sivuillasi :)
    Mukava plogi, täytyypi tulla toistamiseen!

  2. Kokeile ihmeessä, on nimittäin niin hyviä ettei sanotuksi saa. Tervetuloa vierailulle vastaisuudessakin. Sinun blogiisi olen tainnut eksyä joskus ennenkin, aivan upeita luomuksia! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s