Porkkanakakku

Tehty Patalinnun lähes täydellisen porkkanakakun ohjeella. Tämä oli jo niin hyvää, että mietin vain millaistahan se ihan täydellinen porkkanakakku sitten mahtaisi oikein olla..?

PORKKANAKAKKU

8 dl hienoa porkkanaraastetta
1½ dl mantelirouhetta
½ dl kookoshiutaleita
4½ dl vehnäjauhoja
3½ dl ruokokidesokeria
4 kananmunaa
1 prk (227 g) ananasmurskaa
2 dl oliivi- tai rypsiöljyä (laitoin puolet ja puolet)
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus
400 g maustamatonta Philadelphiaa (laitoin Viola tuorejuustoa, kun piti saada laktoositonta)
2 dl tomusokeria
1½ rkl sitruunamehua

(Koristeeksi halutessasi marsipaaniporkkanoita ja/tai mantelirouhetta)

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy. Sekoita mantelirouhe, kookoshiutaleet, jauhot, mausteet, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää seos varovasti taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (ø 24 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 55-65 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ja sen jälkeen rauhassa mehevöityä jääkaapissa, vähintään seuraavaan päivään (annoin olla sitä seuraavaan). Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s