Kevyt jogurtti-marjapiirakka

Testasin viimeisen sly-paketin mukana tullutta piirakkaohjetta, johon avomies silmänsä hetimmiten iski – rahkapiirakoiden ystävä kun on.

Ja nam sanon minä! Pohja on pehmeää, myöskin reunoilta, josta annan suuren plussan. Yleensä tekemissäni piirakoissa pohja tuppaa olemaan jotenkin kuivaa ja kovaa, niin että sitä on vaikeaa leikata ja epämiellyttävää syödä.. Täyte on sopivan makeaa, ja mielestäni jopa hieman paremman makuista kuin tavallinen rahkaversio. Avomies taas pitää rahkaista edelleen parempana, joten jatkossa meidän huushollissa nautitaan vaihtelevasti sekä rahka- että jogurttipiirakoita, tähän pohjaan tehtynä.

AINEKSET

Pohja
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruislesettä (käytin leseseosta)
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl jogurttia (käytin vaniljaa)
1 dl sulaa margariinia tai öljyä

Täyte
3-4 dl marjoja oman maun mukaan
(1-2 tl perunajauhoja, jos käytät pakastemarjoja)
2 dl jogurttia
1 kananmuna
2 tl vanilliinisokeria (käytin 1 tl)

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leseet, leivinjauhe ja sokeri. Lisää kananmuna, jogurtti ja rasva, sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota matala piirakkavuoka, levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Ripottele (hieman perunajauhoja ja) marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Täyte hyytyy jäähtyessään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s