AINEKSET
n. 12 pientä lettua
1¼ dl kaurahiutaleita
2½ dl rasvatonta piimää
1 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
1 kananmuna
½ rkl öljyä
Sekoita hiutaleet piimään ja anna seoksen turvota noin 15 minuuttia. Yhdistä loput kuivat aineet keskenään. Sekoita ne piimä-kauraseokseen ja lisää lopuksi kananmuna sekä öljy huolellisesti sekoittaen. Anna taikinan levätä puolisen tuntia. (Lisää ennen paistamista vähän piimää tai maitoa, jos taikina on liian paksua.)
Paista lettupannulla pienessä rasvamäärässä. Yhteen lettuun tarvitaan 3-4 rkl taikinaa. Paista niin kauan, että pinta kuplii ja alapuoli ruskistuu, käännä ja paista toinenkin puoli vaaleanruskeaksi.
Näihin saa kans piimää kulutettua: http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/79198/amerikkalaiset-aamiaispannukakut/ Ja ovat muuten hyviä ;)
Kiitos, täytyypä pistää muistiin. :)