Teimme koulussa jokin aika sitten esitelmiä elintarviketiedon tunnilla. Erään ryhmän aiheena olivat juustot sekä jäätelöt ja olennaisena osana heidän esitelmäänsä kuului ko. herkkujen maistelua. Maisteltavaksi saatiin mm. heidän itsensä tekemää mustikkaista gelatoa (italialaista jäätelön kaltaista herkkua), joka oli varmastikin monen mielestä esitelmän yksi maukkaimmista tarjottavista. Eipä tainnut kovin moni olla kysymättä reseptiä itselleen..
AINEKSET
5 dl jäisiä/kohmeisia marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan
2 rs (á 250 g) mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
Survo ainekset sekaisin sauvasekoittimella (tehosekoitinkin varmaan ajaa saman asian) ja laita pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi ennen nauttimista.
Luokkalaiseni sanoivat gelaton olleen pakastimessa puolisen tuntia, mutta omani ei ollut kokonaan kiinteää vielä tunninkaan jälkeen. Pakastusaika riippunee hyvin paljon käytettävän astian muodosta ja koosta. Herkku on parhaimmillaan yhden pakastuksen jälkeen, uudestaan pakastettaessa rakenne muuttuu rakeiseksi.