Ystäväni kävi torstai-iltapäivänä luonamme teekupposella ja leivoin häntä varten pääsiäismäisen kakun maaliskuun Ruokapirkassa olleen minttusuklaa-kahvikakun reseptin mukaisesti. Puolitin ohjeen, jotta se olisi kivuttomampi syödä loppuun kahden hengen taloudessa. Alla ohje siis puolikkaaseen.
Mukavan minttuisen (ja suklaisen) makuinen kakku, jota valitettavasti taisin paistaa hieman liian kauan kun oli nimittäin aika kuivakasta. Laitoin kakun tarjolle ihan tarkoituksella tuollalailla paistopinta ylöspäin, näyttää mielestäni ihan kivalta noinkin ja eipähän tarvinnut leikellä kuperaa osaa pois.
Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille! :)
AINEKSET
100 g leivontamargariinia
90 g minttusuklaata, esim. pätkiksiä
2 kananmunaa
1¼ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl soodaa
1 dl vahvaa kahvia keitettynä
Koristeeksi
keltaisella elintarvikevärillä värjättyä tomusokeri-vesikuorrutetta ja pääsiäiskarkkeja
Sulata rasva ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (ø 15 cm / 1,4 l). Paista kakkua 175-asteessa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita tomusokerista sekä vedestä pursotettava seos ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Viimeistele karkeilla. (Tuollaisia pikkuruisia suklaarae-munia ostin lähicittarimme irtokarkkihyllystä ja mielestäni niitä vilahti myös jossain valmiissa pääsiäisnamupussissa.)