Sydämellinen kakku

Tässäpä kakku, joka lähti kesäkekkereihin kera Aleksanterinleivosten.

Jälleen kerran pohjana 3 munan sokerikakkupohja, jonka paistoin tällä kertaa sydänvuoassa. Kostutukseen käytin sekamarjamehua ja kakun väliin kehittelin laktoosittoman vadelma-vaniljatäytteen. Kantena vaaleanpunaista sokerimassaa, ruusut ja lehdet marsipaania ja ”köynnökset” Dr. Oetkerin koristelugeeliä. Pursotukset vispikerman ja maitorahkan sekoitusta.

Kakun lopulliseen ulkonäköön olen hyvin tyytyväinen, mutta hetkittäin pieni epätoivo nosti päätään.. Yksi jännitysmomentti oli se, pysyykö vadelmakiisseli kakun välissä vai ei. Tein kiisselistä aikas paksua, mutta jottei se olisi yhtään pursuillut väleistä, niin olisi kannattanut heittää edes yksi liivatelehti sen joukkoon (tai vaihtoehtoisesti laittaa kiisseliä vähemmän). Vaniljatäytteen makua antavaksi aineeksi olin alunperin ajatellut käyttäväni vaniljakreemijauhetta, mutta lopulta en viitsinyt sitä käyttää, koska purkin päiväys on mennyt jo vuonna nakki. Käytin sitten vanilja- ja vanilliinisokeria, mutta niitä olisi varmaan pitänyt pistää paljon enemmän, jotta olisi tunnistettavamman vaniljan maun saanut aikaan. Myöskään kerman vatkaus, tai käsittely ylipäätään, pitkästi yli 20 asteen lämmössä ei ole kaikkein parhain vaihtoehto, mutta onneksi rahka kerman joukossa tekee pursottamisesta helpompaa.

Loppukaneettina voisi kai sanoa, että moni kakku päältä kaunis? Tällaisina hetkinä sitä niin toivoisi että voisi olla kärpäsenä katossa katselemassa kun kakkua leikataan ja maistellaan. :D

Mainokset

6 thoughts on “Sydämellinen kakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s