Valkosuklaa-mustikkamuffinit

Kysyin alkuviikosta työnantajaltani, josko saisin leipoa tänään jotain vapaavalintaista kotiinviemisiksi juhlapäiväni kunniaksi, ja hänhän suostui. Leipomon hyllyllä nököttävä Kuppikakut ja muffinit -kirja on vetänyt minua puoleensa heti työssäoppimisjakson ensihetkistä lähtien, joten halusin hyödyntää sitä. Hyviä vaihtoehtoja oli monia, mutta lopulta päädyin marja-valkosuklaamuffinien reseptiin.

Tein muffineja kaksinkertaisen määrän (24 kpl), jotta niistä riitti myös työnantajalle ja työkaverille (=luokkakaverille) perheineen. Lisäksi korvasin vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella, jotta luokkalaiseni avovaimokin voi muffineja nauttia.

Mustikkamuffineista ei taida koskaan saada kovinkaan nätin näköisiä, mutta maku kai se tärkein seikka onkin, ja hyviä nämä meidän mielestä ovat. Vaikka toisaalta, mitä muutakaan voi odottaa yhdistelmältä valkosuklaa-mustikka.. ;)

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAMUFFINIT (gluteeniton)
12 kpl

315 g Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
2½ tl leivinjauhetta
110 g fariinisokeria
95 g valkosuklaata rouhittuna
2 kevyesti vispattua kananmunaa
2½ dl maitoa
125 g leivontamargariinia
190 g pakastemustikoita
(tomusokeria koristeluun)

Sulata leivontamargariini. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, fariinisokeri ja suklaarouhe keskenään isossa kulhossa. Lisää kananmunat, maito ja rasva hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi taikinaan jäiset mustikat.

Annostele taikina muffinivuokiin tai muffinipellin koloihin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähtyneet muffinit voit halutessasi koristella tomusokerilla.

Advertisement

One thought on “Valkosuklaa-mustikkamuffinit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s