Mansikkavispipuuro

Alkaa olla taas pikkuhiljaa se aika vuodesta kun pitää tehdä jokakesäinen mansikoiden hakureissu torille tai muuhun varteenotettavaan paikkaan. Pakastimen alimmaisessa lokerossa on vielä jokunen rasia viimekesäisiäkin mansikoita, joten tehdäkseni tilaa uusille keitin yhdestä rasiallisesta vispipuuroa.

Perinteisen puolukkavispipuuron ystävä en ole koskaan ollut, mutta tällainen mansikkainen maistuu sen sijaan oikein hyvin. Mustikkaista täytynee myös kokeilla sitten kun mustikkavarastot täydentyvät.

MANSIKKAVISPIPUURO

3-4 dl pakastemansikoita
1 l vettä
1½ dl mannasuurimoita
¼ tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Soseuta hieman sulaneet mansikat tasaiseksi esim. blenderillä. Lisää suola veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot vispilällä sekoittaen ja keitä 5 minuuttia. Lisää mansikkasose (itse säästin pikkiriikkisen sosetta koristeluun) sekä sokeri ja jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia, tai kunnes puuro on kypsää. Sekoita puuroon vaniljasokeri ja nosta kattila liedeltä. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä välillä sekoittaen. Vatkaa kylmä puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja tarjoile.

Mainokset

One thought on “Mansikkavispipuuro

  1. Herkullista :P
    Itse tykkään enemmän puolukkavispipuurosta. Ja vielä sitten tuon vatkaamisen jälkeen käytän siivilän läpi, tulee puuroista vielä kuohkeampaa. :)

    Mukavaa keskiviikkoiltaa! Huomenna pitäisi paketin saapua :D. Ensimmäistä kertaa smart-automaattia käyttelin, että jospa se perille osaa tulla..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s