Mansikkahyydykekakku

AINEKSET

Kakkupohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte
1 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 prk (à 2½ dl) Valion mansikkakermaa
250 g pakastemansikoita sulana
½ dl mansikoista irronnutta mehua + hieman kostutukseen
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä

noin 200 g tuoreita mansikoita

Vatkaa kananmunat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vähitellen vaahdon joukkoon. Kaada massa leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia. Kumoa uunista tullut pohja leivinpaperille ja poista paistopaperi, anna jäähtyä. Leikkaa pohjasta ø 22-senttinen pyöreä pala irtopohjaista vuokaa apuna käyttäen.

Kaada sulaneista pakastemansikoista reilu ½ dl mehua lasiin (mehua voi jatkaa vedellä jos ei riitä), kostuta levykakkupohjan pala kevyesti ja säästä loppu mehu. Soseuta pakastemansikat esim. blenderillä. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää mansikkasose ja sokerit, sekoita. Laita mousse odottamaan jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet vuoan.

Vuoraa ø 22-senttinen irtopohjavuoka kelmulla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Siivuta tuoreita mansikoita ja asettele siivuja (en käyttänyt päätypaloja ollenkaan) tiiviisti vuoan pohjalle ja yksi kierros myös vuoan reunoille. Kuumenna ½ dl mansikkamehua mikrossa ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon. Kaada täyte vuokaan mansikkasiivujen päälle ja aseta lopuksi kostutettu levykakun pala (paistopinta ylöspäin) pinnalle, painele varovasti. Peitä kakku kelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s