Sain avomieheni äidiltä paketillisen kaurahiutaleita ja pussillisen vehnäjauhoja kera kehoituksen että leipoisin hänen pojalleen kaurasämpylöitä. Ja minähän tottelin.
Uunituore sämpylä vei kielen mennessään. Kiitos nam. (Ohje mukailtu oppikirjastamme.)
AINEKSET
n. 24 kpl
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
12 g suolaa
20 g öljyä
25 g sokeria
100 g kaurahiutaleita
noin 700 g vehnäjauhoja
Turvota kaurahiutaleita 10 minuuttia 2½ dl:ssa vettä. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lämmitä loppu vesi (2½ dl) reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon jauho-hiivaseos, suola, öljy, sokeri sekä turvonneet kaurahiutaleet. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoilta. Kippaa taikina jauhotetulle työpöydälle ja anna sen levätä peitettynä 15 minuuttia.
Paloittele taikina 50-60 gramman palasiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Paina sämpylät littanoiksi, nostele leivinpaperoiduille pelleille ja anna kohota peitettyinä vedottomassa paikassa kaksinkertaisiksi.
Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 12 minuuttia.
On varmasti olleet hyviä sämpylöitä :).
Tosin en kokeile, kun noista Juustosämpylöistä sain kommentin isännältä: ”Täydellisiä”. Ja, vaikka itse en vaaleaa leipää tai leipää muutenkaan syö, niin tykkäsin itsekin.
Kiva että juustosämpylät ovat kelvanneet! ;)