Vadelmainen Charlotte Russe

AINEKSET

Kääretorttu
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte
vadelmahilloa
2 dl vispikermaa
2 dl kylmää vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta

Vadelmatäyte
8 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
500 g pakastevadelmia
1 dl vadelmamehua
2 prk (á 250 g) maitorahkaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa kääretortun kananmunat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi vaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 7 – 10 minuuttia. Kumoa torttu välittömästi paiston jälkeen sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Valmista kääretortun väliin diplomaattikreemi: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vispaa vaniljakreemijauhe 2 dl:an kylmää vettä ja anna tekeytyä hetki. Sekoita kreemi huolellisesti kermavaahdon joukkoon. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle ensin vadelmahilloa ja sitten diplomaattikreemiä. Rullaa torttu tiiviisti, kääri leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vuoraa noin 3 litran pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa kääretorttua noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele viipaleita tiiviisti kulhoon. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Keitä pakastevadelmia vesitilkassa kattilassa ja anna kiehua viitisen minuuttia (kotimaisia vadelmia ei tarvitse keittää). Kaada vadelmat siivilään ja ota 1 dl mehua talteen lasiin. Kaada vadelmasose takaisin kattilaan ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Mausta sose sokerilla ja vaniljasokerilla.

Sekoita jäähtynyt vadelmasose kerma-rahkan joukkoon. Liuota vedestä puristetut liivatteet vadelmamehuun (kuumenna mehua tarvittaessa lisää mikrossa). Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada vadelmatäyte kulhoon torttuviipaleiden päälle, tasoita tarvittaessa viipaleita veitsellä leikkaamalla täytteen pinnan tasalle. (Leikatut palat ja yli jääneet torttuviipaleet asettelin täytteen pinnalle, kakussa on tällöin hieman enemmän ”purtavaa”.) Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään ennen kumoamista.

2 thoughts on “Vadelmainen Charlotte Russe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s