Oman pihan omenat ovat nähneet tältä erää jo parhaat päivänsä, mutta reilun kulhollisen sain vielä kuitenkin otettua talteen. Suurimman osan keitin äsken soseeksi, jokunen omppu pääsi viipaleina pakastimeen ja muutamasta piti tietenkin leipaista piirakkaa.
Pyysin avomiestäni etsimään hyvän kuuloisen reseptin ja hän osoitti lopulta tätä kauraisen omenapiirakan ohjetta. Pikkuruisia muutoksia tein ja oikein hyvää tuli.
AINEKSET
Pohja
100 g pehmeää leivontamargariinia
1 kananmuna
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle
muutama rkl omenasosetta
2-3 omenaa viipaloituna
kanelia
50 g leivontamargariinia
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1½ dl kaurahiutaleita
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø noin 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Levitä omenasose sekä -viipaleet pohjan päälle ja ripottele pinnalle kanelia. Sulata muruseoksen margariini ja sekoita joukkoon sokerit sekä kaurahiutaleet. Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.