Gluteenittomat piparkakut

Tattaripiparit

Leivoin tänään koulussa pienen satsin gluteenittomia pipareita oppipuodin keliaakikko-asiakkaita ilahduttamaan. Resepti on peräisin koulussa jaetuista monisteista ja koska se on helppo ja toimiva niin ajattelin jakaa sen teillekin.

Ensi viikolla olisi tarkoitus leipoa pipareita kotonakin, joten tavallisen piparkakkutaikinan ohjetta on luvassa myöhemmin. :)

TATTARIPIPARKAKUT
muutama pellillinen valmiita pipareita

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
2 kananmunaa
5½ dl tattarijauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet, jäähdytä. Riko kananmunien rakenne ja sekoita leivinjauhe tattarijauhojen joukkoon. Lisää munat ja jauhot rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä kylmässä seuraavaan päivään. Kauli taikina ohueksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muoteilla piparkakkuja. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s