Tänä iltana vietämme luokkalaisten kanssa pikkujouluja nyyttärimeiningillä ja minä vien kekkereihin pieniä herkkupaloja, nimittäin maitosuklaafudgeja. Reseptin bongasin uusimmasta Yhteishyvä Ruoka -lehdestä. Pelkästään fudgen kuva lehden kannessa näytti jo niin hyvältä, etten voinut olla kokeilematta.
Koostumukseltaan fudget ovat pehmeän toffeemaisia, eivätkä onneksi niin tahmeita että tarttuisivat toisiinsa kiinni. Todella makeita, mutta ah, niin hyviä.
AINEKSET
noin 30 palaa
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita tai margariinia
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja
100 g maitosuklaata
Rouhi suklaa ja hienonna vaahtokarkit. Kiehauta kerma, sokeri ja rasva. Lisää hunaja. Keitä sekoittaen, kunnes seos on sakeaa. Seos on valmista, kun nokare pysyy koossa tiputettaessa kylmään veteen. (Itse keittelin seosta kymmenisen minuuttia hunajan lisäämisen jälkeen.)
Ota kattila liedeltä ja sekoita, kunnes seos hieman jäähtyy ja sakenee. Lisää suklaa ja vaahtokarkit. Sekoita kunnes massa on tasaista. Levitä fudgemassa leivinpaperilla vuorattuun n. 12 x 20 cm -kokoiseen astiaan (käytin kahta 600 g:n margariinirasiaa, kooltaan 11 x 13 cm) ja anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja nauti.
Kiitos tästä vinkistä!
Näitä teen jollekin joululahjaksi!
Tee ihmeessä, varmasti maistuvat. :)
Nyt tein kaksinkertaisen taikinan jähmettymään jääkaappiin :). Jouluksi en ennättänyt tekemään ja 23.12 lähtien täällä ollaan sairastettu mahatautia kera kuumeen.. mie ja esikoinen ainoat, jotka ei ole vielä sitä sairastanut ja äsken alkoi olee voimia tehdä jotain pientä :). Katsotaan, minkälaisia mie sain aikaiseksi :D
No, onnistuivatko? Ja miltä maistuu? :)
Onnea muuten uudesta söpöisestä perheenjäsenestä! :) Ei yhtään helpottanut kroonista koirakuumetta, joka itseäni vaivaa. :D