Tässäpä sovellettu versio aiemmin kokeilemastani maitosuklaafudgesta. Inspiraation sain joulukuun Pirkassa olleesta reseptistä.
Ei varmaan tarvitsisi edes sanoa, että hyvää on.. ;)
AINEKSET
noin 60 pientä palaa tai 30 isompaa
2½ dl kuohukermaa
2½ dl sokeria
3¾ rkl voita tai margariinia
2½ rkl hunajaa
yhteensä 2½ dl rouhittuja cashewpähkinöitä ja hienonnettuja kuivattuja karpaloita
1 levy (130 g) Pandan valkosuklaata rouhittuna
Kiehauta kerma, sokeri ja rasva. Lisää hunaja. Keitä sekoittaen, kunnes seos on sakeaa. Seos on valmista, kun nokare pysyy koossa tiputettaessa kylmään veteen. (Itse keittelin seosta kymmenisen minuuttia hunajan lisäämisen jälkeen.)
Ota kattila liedeltä ja sekoittele kylmässä vesihauteessa, kunnes seos hieman jäähtyy ja sakenee. Lisää suklaa, pähkinät ja karpalot. Sekoita kunnes massa on tasaista. Levitä fudgemassa leivinpaperilla vuorattuun n. 12 x 20 cm -kokoiseen astiaan (käytin kahta 600 g:n margariinirasiaa, kooltaan 11 x 13 cm) ja anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi. Säilytä jääkaapissa.