2½ dl maitoa tai vettä
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
100 g sokeria
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
100 g leivontamargariinia tai voita
n. 650 g vehnäjauhoja
Väliin
vaniljakreemiä, eli ¾ dl vaniljakreemijauhetta + 2¼ dl kylmää vettä
Pinnalle
hieman pehmeää leivontamargariinia tai voita
sirosokeria
Sekoita kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola pieneen määrään jauhoja. Kuumenna neste reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita jauhoseos vispilällä joukkoon. Lisää kananmuna. Alusta jauhoja vähitellen taikinaan ja lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Sekoita vaniljakreemijauhe veteen vispilällä voimakkaasti vatkaten.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 48 x 36 cm). Levitä vaniljakreemi taikinamaton puolikkaalle pitkälle sivulle. Taita matto kaksinkerroin (tässä vaiheessa voi kaulita kevyesti jos tuntuu liian paksulta) ja leikkaa noin parin sentin suikaleiksi niin, että suikaleet on leikattu keskeltä kahtia mutta yläreuna jää kiinni. Venytä suikaleita hieman ja kieritä. Ota kieritetyn suikaleen paksummasta päästä kiinni ja kieritä pulliksi, jätä hännät pullan alle.
Nosta pullat leivinpaperoiduille pelleille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Voitele pullat pian uunista ottamisen jälkeen rasvalla ja kieritä sirosokerissa.