Pari banaania oli päässyt pahasti tummumaan eikä minun huvittanut syödä niitä sellaisenaan, joten mikä olisikaan niille parempi loppusijoituspaikka kuin ihanan muheva banaanikakku, joka on muuten yksi kahvikakkusuosikeistani.
AINEKSET
1½ litran vuokaan
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2½ dl sokeria
2 hyvin kypsää banaania
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
2 dl piimää tai 200 g kermaviiliä
150 g leivontamargariinia
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
Sulata margariini, yhdistä kuivat aineet ja muussaa banaanit haarukalla. Sekoita kaikki raaka-aineet hyvin sekaisin nuolijalla. Tarvittaessa voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista.