Tuore perunarieska on taivaallisen hyvää ja uskallan väittää että tällä ohjeella saa aikaiseksi yhdet parhaimmista. Kannattaa kokeilla. :)
AINEKSET
kaksi isohkoa rieskaa
3¼ dl jääkylmää vettä
1 tl suolaa
1 ps (80 g) Mummon Mielihyvä Perunahiutaleita
1¼ dl vehnäjauhoja
1¼ dl hiivaleipäjauhoja
Sekoita vesi, suola ja perunahiutaleet tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot nopeasti sekoittaen. Paloittele taikina haluamasi kokoisiksi paloiksi ja riivaa ne pyöreiksi. Kauli palat jauhotetulla pöydällä ohuiksi ja pistele haarukalla. Nosta rieskat pelleille ja paista 250-300 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes niissä on ruskeita pilkkuja.
♦ ♦ ♦
Vilautanpa tässä samalla, että millaisia kakunkoristeita askartelin siskoni avomiehen valmistujaisjuhliin. Minua pyydettiin tekemään mansikoita ja niiden lisäksi otin vielä muoteilla lehtiä ja pieniä kukkasia. (Kakut muutoin ovat päivänsankarin äidin tekemiä.)
Vaikuttaa hyvältä tuo rieskanohje.Kesällä niitä vois ajatella paistavansa vaikka muurinpohja pannulla :) Upeita koristeita olet taiteillut!
Helppo ja hyvä ohje, peräisin koulukirjasta. Joskus teen rieskat perinteisesti pottumuusin jämistä, mutta tykkään kyllä itse enemmän tästä perunahiutaleversiosta. :) Joo-o, miksei onnistuisi muurinpohjapannullakin, tekee vaan tarpeeksi jämäkän taikinan. :)