Munkit

Vappu oli ja meni. Munkit tuli paistettua vappuaattoiltana ja eilinen meni kyläillessä, joten reseptin julkaisen tyylikkäästi vasta nyt.

AINEKSET
15 kpl

2,5 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
63 g sokeria
1 kananmuna
¾ tl kardemummaa
40 g voita tai leivontamargariinia
n. 500 g vehnäjauhoja

öljyä
sokeria

Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja pehmeä rasva. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vielä pöydällä, kunnes siinä on sitkoa. Jätä taikina muovin alle lepäämään 10 minuutiksi.

Paloittele taikina noin 60 g:n paloiksi ja pyörittele pulliksi. Anna kohota peitettynä n. 20-30 minuuttia.

Kuumenna öljy kattilassa. Tee pullista rinkilöitä ja paista ne molemmilta puolilta kullan ruskeiksi. Sokeroi munkkirinkilät lämpiminä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s