Omena-ansa

Tätä omena-rahkapiirakkaa on kehuttu monissa blogeissa, joten leipomisvimman iskiessä päätin minäkin sitä kokeilla. Ja turhaan piirakkaa ei tosiaan ole ylistetty, on nimittäin hyvää, ihanan muhkeaa ja mehevää!

Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan, jos et ole jo niin tehnyt.

Alunperin omena-ansan ohje on Pirkan.

AINEKSET
noin 12 palaa

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
1 prk (150 g) vaniljajogurttia (tai kuten minä, 150 g maustamatonta jogurttia + 2 tl vanilliinisokeria + ½ tl vaniljasokeria)
1 kananmuna

Päälle
½ l omenakuutioita tai -lohkoja
500 g maitorahkaa
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa

Pinnalle
pohjataikinan muruseosta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada taikina ø 30 cm:n piirakkavuokaan, jonka korkeus on vähintään 4 cm. (Itse käytin tarpeeksi ison piirakkavuoan puutteessa Städterin reunavuokaani, jonka säädin 28 cm:in.)

Tiputtele omenakuutiot tai -lohkot taikinaan. (Itse ripottelin vielä kanelia omenoiden päälle.) Mausta rahka sokereilla ja sekoita joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenoiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s