Innostuin leipomaan eilen ihan-perus-sämpylöitä, mutta sitäkin parempia sellaisia. Vaikka tuoreet sämpylät nyt on aina hyviä, siitä ei pääse yli eikä ympäri.
AINEKSET
noin 18 kpl
5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
½ dl öljyä
2 dl ruisjauhoja
2 dl kokojyväsämpyläjauhoja
n. 7-8 dl vehnäjauhoja (lisäsin jauhoja ihan summanmutikassa)
Sekoita veden joukkoon suola, hunaja ja öljy. Sekoita kuivahiiva muutamaan desiin jauhoja ja sitten nesteen joukkoon. Lisää jauhoja ja alusta pehmeä hyväsitkoinen taikina. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Paloittele kohonnut taikina noin 80 g paloiksi ja pyörittele ne sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperoiduille pelleille ja litistä niitä hieman. Kohota leivinliinan alla. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
♦ ♦ ♦
HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ! :)