Lohi-pinaattipiirakka

Kokeilin tätä lohipiirakkaa ensimmäisen kerran viime syksynä ja hiljattain oli aika toisen tulemisen. Rakastan kalaa miltei kaikissa muodoissaan, joten ei ole ihme että piirakassakin se uppoaa, vaikka yleisesti ottaen suhtautumiseni suolaisiin piirakoihin onkin vähän ristiriitainen. Nyt näin kahden kokeilun perusteella olen reseptiin enemmän kuin tyytyväinen ja suosittelen sitä ehdottomasti kokeilemaan, mikäli sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy lämminsavulohen ystäviä. Piirakka on leivottu yhteishyvän ohjetta mukaillen.

AINEKSET
noin 8-10 annosta

Pohja
125 g leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä

Täyte
noin 300 g lämminsavulohta
100 g tuoretta pinaattia
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
175 g emmental-juustoraastetta
½ tl suolaa

Paloittele margariini kulhoon. Lisää vehnäjauhot ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (ø n. 26-28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.

Poista lohesta ruodot ja nahka, paloittele vuokaan. Huuhtele pinaatit ja poista niistä varret sekä paksuimmat lehtiruodit. Höyrytä pinaattia muutama minuutti, purista kuivaksi ja levitä vuokaan. Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste sekä suola ja valuta seos vuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s