..Eli kotikutoinen Snickers. Tämän tunnetun suklaapatukan diy-reseptit ovat viime aikoina pomppineet silmilleni useampaankin otteeseen, joten en voinut olla tarttumatta haasteeseen. Twixin tapaan en näitäkään tehnyt vain yhden lähteen mukaan vaan erilaisia ohjeita tuli lueskeltua läpi sekä suomeksi että englanniksi.
Herkkupalat koostuvat neljästä kerroksesta ja valmistukseen menee täten reippaasti aikaa, mutta lopputulos on kaiken vaivan väärti. Ohuen pähkinäisen suklaapohjan päälle on kasattu kerrokset nougat’sta ja suolapähkinöillä höystetystä toffeesta ja viimeisen silauksen antaa suklaakuorrutus.
Huom! Nougat’n valmistukseen tarvitsee mittarin (esim. digitaalinen anturijohdollinen paistolämpömittari käy tarkoitukseen paremmin kuin hyvin).
AINEKSET
Pohja
100 g tummaa suklaata
100 g sokeritonta maapähkinävoita
Nougat
1 kananmunan (huoneenlämpöinen) valkuainen
60 g hunajaa
150 g sokeria
1 rkl tummaa tai vaaleaa siirappia
3 rkl vettä
125 g sokeritonta maapähkinävoita
Pähkinätoffee
120 g voita
1 tlk (à 397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl tummaa tai vaaleaa siirappia
60 g fariinisokeria
200 g suolapähkinöitä
Kuorrutus
200 g maitosuklaata
pienenpieni nokare voita
Kastele ja rypistä leivinpaperi ja vuoraa sillä noin 20 x 20 cm:n kokoinen vuoka (kostea paperi asettuu helpommin vuokaan).
Valmista pohja: Sulata suklaa (joko vesihauteessa tai mikrossa sykäyksittäin) ja lisää joukkoon maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi, levitä vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Valmista nougat: Laita valkuainen yleiskoneen kulhoon ja vaahdota kiiltäväksi valkoiseksi vaahdoksi. Kuumenna hunaja mikrossa kiehuvan kuumaksi ja kaada sitten ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kuumenna seosta puoliteholla kunnes sokeri on kokonaan liuennut, lisää sitten lämpöä ja keitä kunnes mittari näyttää 125 astetta. Kaada sokerisiirappi ohuena nauhana kulhon reunaa pitkin marenkiin samalla vatkaten. Vatkaa hetken aikaa (varo vatkaamasta liikaa) kunnes seos muuttuu kiiltäväksi ja tahmaiseksi. Kääntele sitten maapähkinävoi nougat’n joukkoon ja levitä vuokaan pohjan päälle. Anna nougat’n jähmettyä kokonaan.
Valmista pähkinätoffee: Mittaa voi, kondensoitu maito, siirappi ja fariinisokeri kattilaan ja keitä koko ajan hämmennellen noin 8-10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoilta. Lisää joukkoon suolapähkinät. Kaada toffee nougat’n päälle ja anna jähmettyä kylmässä noin puoli tuntia-tunti.
Sulata lopuksi 200 g suklaata ja sekoita joukkoon nokare voita. Levitä kuorrutus toffeen päälle ja anna olla kylmässä, kunnes suklaa jähmettyy. Vinkki! Koko komeus kannattaa viimeistään tässä vaiheessa käyttää pakastimessa, jotta kaikki kerrokset ovat varmasti kunnolla jäähtyneet ja jähmettyneet – paloiksi leikkaaminen käy huomattavasti kivuttomammin. Säilytä nougat-toffee-pähkinäpalat jääkaapissa tai pakastimessa.
taas, mikä herkku taas :P
Onneksi ei ole vielä uutta sähkövatkainta, niin leipomiset on vähentyneet :D
Suosittelen testaamaan näitäkin jossain vaiheessa. :D
Tais tulla mun toffeesta vähän tummempaa ja jämäkämpää :D
Ei irronnu missään vaiheessa kattilan reunasta ja ku usko ja voimat ranteesta loppu, ni sit vast meni pähkinät sekaan!
Oli aikamoista laastia :D :D :D
Toivotaan, et duunin tytöt tykkää silti :)
Kiva kun olet kokeillut reseptiä! Tykkäsikö työkaverit ja mitäs mieltä itse olit? :)