Sitruuna-lakritsihyydykekakku

Äitienpäivän aikaan syntyi tällainen ei ihan niin perinteinen makunautinto, kun poikakaverini äiti kysyi, josko voisin tehdä jonkun vapaavalintaisen kakun kahvipöytään. Ja kylläpä vain olikin hyvää! :)

AINEKSET
ø 24 cm:n vuokaan

Pohja
250 g dominokeksejä
noin 50 g leivontamargariinia

Lakritsitäyte
250 g lakritsifudgeja (irtokarkkihyllystä)
3 dl kuohukermaa
2½ dl vispikermaa
4 liivatelehteä

Sitruunatäyte
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
noin 1½ dl sokeria

Lakritsikiille
2 dl lakritsikastiketta
3 liivatelehteä

(Koristeluun kermavaahtoa ja lakritsifudgen paloja)

Aloita lakritsitäytteen valmistaminen jo edellisenä päivänä: Mittaa kuohukerma pinnoitettuun kattilaan ja lisää joukkoon pieniksi pilkotut lakritsifudget. Keitä, kunnes fudget ovat kokonaan sulaneet kerman joukkoon. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. (Kakun voi tehdä myös suoraan tarjoilulautaselle pelkkää vuoan reunaa käyttäen.) Murskaa dominokeksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja laita kylmään siksi aikaa kun teet lakritsitäytteen loppuun:

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kylmä lakritsikastike. Vaahdota toisessa kulhossa 2 dl vispikermaa. Kuumenna loput ½ dl vispikermaa mikrossa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Yhdistä vaahdot nuolijalla käännellen ja sekoita sitten liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä muutama tunti.

Toista täytettä varten raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori ja purista mehu talteen. Vaahdota kuohukerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Lisää sitruunamehu sekä kuoriraaste ja makeuta sokerilla oman maun mukaan. Levitä mousse hyytyneen lakritsitäytteen päälle ja anna jämäköityä kylmässä muutama tunti.

Kiillettä varten liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Kuumenna ½ dl lakritsikastiketta mikrossa ja liuota liivatteet siihen. Sekoita seos lopun lakritsikastikkeen joukkoon. Levitä kastike kakun päälle ja anna hyytyä. Irrota kakku vuoastaan ja koristele halutessasi esimerkiksi kermapursotuksilla ja fudgen palasilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s