Helpot patongit kolmella tapaa

Näitä helppoja patonkeja on tullut leivottua aika monesti kuluneen vuoden aikana ja useimmiten poikakaverini pyynnöstä. Tekemieni patonkien ulkonäössä ei ole paljoa kehumista, mutta maku korvannee kaikki kauneusvirheet.

AINEKSET
neljä patonkia

Esitaikina
4 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
1 ps kuivahiivaa
4 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Taikina
1 rkl sokeria/hunajaa/siirappia
2 tl suolaa
noin 6 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
– Jos haluat tehdä tavallisten sijaan valkosipulisia, lisää taikinaan 2-4 valkosipulinkynttä murskattuna
– Jos haluat tehdä pestoisia, varaa täytteeksi 4 rkl punaista tai vihreää pestokastiketta

Yhdistä esitaikinan kuivahiiva ja jauhot. Sekoita seos vispilällä veteen ja jätä taikina huoneenlämpöön vähintään puoleksi tunniksi, kunnes se kuplii. (Taikinan voi jättää tekeytymään myös pidemmäksi aikaa, vaikka yön yli, siirrä kulho tällöin kelmulla peitettynä jääkaappiin.)

Lisää esitaikinaan sokeri, suola ja öljy sekä halutessasi valkosipulimurska. Alusta taikinaan vähitellen jauhoja ja vaivaa kimmoisaksi. Jaa taikina sitten neljään osaan ja pyörittele palat tangoiksi leivinpaperoidulle pellille. Pestopatongit: kaulaa palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, levitä jokaiselle noin 1 rkl pestoa (ei reunoille asti), rullaa ja nosta pellille. Anna patonkien kohota peitettynä kaksinkertaisiksi ja tee viillot pintaan.

Paista patonkeja 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s