Sitruunakakku

Takaisin perusasioiden äärelle vol. 2: Sitruunakakku – Kahvikakkujen parhaimmistoa!

Resepti peräisin opiskeluajoilta.

AINEKSET

200 g leivontamargariinia tai voita
200 g (2,4 dl) sokeria
200 g (3 kpl) kananmunia
250 g (3,8 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 sitruuna

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori sekä purista mehu. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoon yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Siivilöi ja kääntele joukkoon jauhoseos. Paista kakkua hyvin voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Allekirjoittaneen vuokaa ei oltu näemmä voideltu ja korppujauhotettu tarpeeksi hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s