Takaisin perusasioiden äärelle vol. 2: Sitruunakakku – Kahvikakkujen parhaimmistoa!
Resepti peräisin opiskeluajoilta.
AINEKSET
200 g leivontamargariinia tai voita
200 g (2,4 dl) sokeria
200 g (3 kpl) kananmunia
250 g (3,8 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 sitruuna
Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori sekä purista mehu. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoon yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Siivilöi ja kääntele joukkoon jauhoseos. Paista kakkua hyvin voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Allekirjoittaneen vuokaa ei oltu näemmä voideltu ja korppujauhotettu tarpeeksi hyvin.