Tomaatti-mozzarella focaccia

Halusin viikko sitten leipoa iltapalaksi vähän jotain erilaista ja päätin kokeilla focaccia-leipää jonkinasteisista ennakkoluuloistani huolimatta. Pienen googlettelun jälkeen löysin Wicked sweet kitchenin ”herkullisen italialaisen focaccian” ohjeen – bloggaaja lupasi ettei lopputulokseen tarvitsisi pettyä, eikä toden totta tarvinnutkaan.

En tehnyt leipää täysin reseptin mukaan vaan laitoin höysteeksi kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa. Niin hyvää ettei melkein sanotuksi saa!

AINEKSET
yksi iso vuoallinen

3½ dl vettä
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Päälle
½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunamehua
½ rkl kuivattua basilikaa
hieman pippurisekoitusta

kirsikkatomaatteja
½ pkt (à 125 g) mozzarellaa

(sormi)suolaa ja oliiviöljyä

Lämmitä vesi 45-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva muutamaan desiin vehnäjauhoja. Sekoita veteen suola, oliiviöljy ja hunaja. Vispaa joukkoon hiiva-jauhoseos. Alusta jauhoja vähitellen taikinaan ja vaivaa (käsin) kymmenisen minuuttia. Älä tee liian kovaa taikinaa, vaan se saa jäädä hieman tahmeaksi. Anna taikinan nousta liinan alla puoli tuntia.

Kastele ja rypistä leivinpaperi ja vuoraa sillä noin 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka (kostea paperi asettuu helpommin vuokaan). Voitele paperi kauttaaltaan öljyllä. Kumoa kohonnut taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi levyksi jauhotetuin käsin. Anna kohota liinan alla toiset puoli tuntia.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita ½ desiin oliiviöljyä hienonnettu valkosipulinkynsi, sitruunamehua, basilikaa ja pippurisekoitusta. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi mozzarella.

Tee kohonneeseen leipään pieniä kuoppia sormella ja voitele sitten koko leipä oliiviöljyseoksella. Painele kirsikkatomaatin puolikkaita kuoppiin ja mozzarellan paloja sinne tänne. Ripottele päälle suolaa (itse käytin ihan tavallista ruokasuolaa).

Paista focacciaa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia ja voitele leipä heti uunista ottamisen jälkeen oliiviöljyllä. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi. Focaccia on parhaimmillaan saman päivän aikana nautittuna.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s