2.9.2016

Hei vaan pitkästä aikaa!

Tämän vuoden aikana on tapahtunut vähän kaikenlaista eikä aikaa ja/tai jaksamista blogin päivittämiseen ole näin ollen liiemmin ollut. Opiskelujen ja työn yhdistäminen (lue: stressi) sekä etäsuhteessa eläminen siivittivät kuluvaa vuotta aika lahjakkaasti syyskuulle asti ja sen jälkeen ohjelmassa onkin ollut muutto toiselle paikkakunnalle, uusi työpaikka ja myös työpaikan vaihdos. Tästä vuodesta ja etenkin viimeisistä parista kuukaudesta on päällimmäisenä jäänyt mieleen hektisyys ja nyt kun joulu jo melkein kolkuttelee ovea, tuntuu että viimein voi vähän hengähtääkin. Juuri nyt on kaikki hyvin; meillä on ihana ensimmäinen yhteinen koti ja itse olen hiljattain tapahtuneen työpaikan vaihdoksen myötä päässyt osaksi porukkaa, jossa minua, koulutustani sekä osaamistani arvostetaan. :)

Mutta sen pidemmittä jorinoitta, tulin siis suorittaneeksi otsikon mukaisella päivämäärällä kondiittorin ammattitutkinnon neljä ensimmäistä tutkinnon osaa hyväksytysti (1. paistettavien massojen ja taikinoiden valmistus, 2. täytemassojen ja kuorrutteiden valmistus, 3. pohjien täyttö sekä 4. kuorrutus, koristelu ja viimeistely) ja nyt ajattelin vähän jakaa kuvia siitä, mitä sain aikaiseksi. Kaikkea ei suinkaan pystynyt tekemään yhden työpäivän aikana, vaan urakkaa riitti pidemmälle ajalle, mutta oli kuitenkin tärkeää että arvioinnista vastaava opettajakin näki itse työskentelyä eikä vain valmiita tuotteita.

Kinkkuvoileipäkakun tein jo ennen varsinaista arviointipäivää. Toteutettu ”työpaikan tyyliin”.
Yksi tuotteista tuli olla kaulittavasta taikinasta ja minä päädyin tuhatlehtileivoksiin (jollaisia en ollut koskaan ennen tehnyt). Leivoksessa lakkahillo ja kinuskikreemi.
Valmiista näyttöpöydästä tuli löytyä viisi eri leivosta ja yksi niistä oli suklaaleivos. Itse tehdyn tumman levypohjan välissä aprikoosihilloa ja suklaakreemiä. Koristelu suklaakreemillä ja valkosuklaaspritsauksin.
Valmis pöytä: omenamurupiirakka, kinuskikreemikakku (välissä ananas-greippihillo ja kinuskikreemi), valkosuklaamacaroneja, prinsessakakku (välissä vadelmahillo ja diplomaattikreemi), tuulihatut lohimoussella, tuhatlehtileivos, herrasväen pikkuleivät ja suklaaleivokset.
Täytekakkuja tuli tehdä kolme erilaista, tässä siis kinuskikreemikakun lisäksi gluteeniton kermakakku (kuningatarhilloa ja kermaa välissä, päällä mustikkaa ja vadelmaa kiilteellä sekä koristeena pikeeriperhoset). Kinuskikakun tein dripped cake -tyyliin (en ollut ennen kokeillut) ja koristeena on marsipaanikukkasia sekä valkosuklaamacaroneja.
Hyydykeleivos, jossa mehevä valkosuklaapohja, mangon makuinen täyte ja kiille mangososeesta. Koristeena kermaruusut ja suklaaperhoset. Näitä spritsattuja perhosiakaan en ollut koskaan ennen tehnyt, mutta riskinotto kannatti.
Vasemmalla alhaalla vielä minttusuklaakahvikakku.

Kaikkinensa tulin tehneeksi siis alusta loppuun 12 eri tuotetta. Tuolla hetkellä kun pöytä oli maisteltu ja arvioitu oli ihan voittajafiilis, mutta näin jälkikäteen on tullut mietittyä, että olisihan sitä voinut vieläkin enemmän panostaa esim. tuotteiden ulkonäköön.. Mutta eipähän sitä ehkä auta jäädä murehtimaan, kun hyväksytty kokonaisuus se joka tapauksessa oli. Ammattitaidossa mulla on kuitenkin vielä hurjasti kehittämisen paikkoja, se on fakta. :)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s