Leivottiin aikoinaan koulussa ihka ensimmäisenä työsalipäivänä juustosämpylöitä ja ai että kun ne olivatkin hyviä! Näin juuri alkaneen kesäloman kunniaksi päätin kaivaa esille ainokaisen koulukirjamme, Taikinasta tuotteiksi, ja tehdä viimein näitä pumpulinpehmeitä sämpylöitä kotosallakin.
AINEKSET
noin 24 kpl
5 dl vettä
25 g maitojauhetta (en viitsinyt ostaa maitojauhetta, joten käytin nesteenä veden sijaan maitoa)
35 g hiivaa (käytin pussillisen kuivahiivaa)
10 g suolaa
15 g sokeria
875 g vehnäjauhoja
25 g sulatettua margariinia (käytin öljyä)
125 g sulatejuustoa (200 grammaakaan ei varmaan ole pahitteeksi)
juustoraastetta
Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon (tai sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sitten maidon joukkoon) ja lisää suola, sokeri, rasva/öljy sekä sulatejuusto palasina. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoilta. Kippaa taikina jauhotetulle työpöydälle ja anna sen levätä peitettynä 15 minuuttia.
Paloittele taikina 50 gramman palasiksi (tai minkä kokoisiksi nyt haluatkaan) ja pyörittele sämpylöiksi. Kastele talouspaperin pala vedellä ja kaada lautaselle juustoraastetta. Paina sämpylät kämmenellä märkään talouspaperiin ja sen jälkeen dippaa litistyneen sämpylän kostunut puoli juustoraasteeseen. Asettele sämpylät leivinpaperoiduille pelleille.
Anna sämpylöiden kohota peitettyinä vedottomassa paikassa kaksinkertaisiksi. Paista 220 asteessa noin 12 minuuttia.
Mmm..juustosämpylät on hyviä! Juuri tänään itsekkin leivoin ;)
Näitä pitää kokeilla kyllä itsekin.
Kokeile ihmeessä! Sulatejuustoa voi huoleti laittaa enemmänkin, ja kenties jotain vahvemman makuistakin vaikkapa. Itse käytin ihan vain tavallista maustamatonta, ja makua olisi saanut olla mielestäni enemmän.
Tulehan kertomaan sitten miten onnistui ja miltä maistui. :)
Näitä tarkoitus vkonloppuna tehdä. Ja ilmoittelen, että miten kävi :)
Näitä tuli eilen illalla tehtyä, vaikka eka ajattelin, etten jaksa.. Työt vie mehut.. Mutta siitä tarkemmin blogissani :D (kunhan jaksan päivittää)
Mukavaa kun kokeilit! :)