6.12. on ollut jo vuosia piparkakkujen leipomispäiväni ja yhtä kauan olen tehnyt taikinan tällä samalla reseptillä, joka on peräisin äitini reseptikansiosta. Ohjeesta tulee tuollaisenaan lähemmäs kaksi kiloa taikinaa ja yli 200 piparia, joten reseptiä voi ihan surutta pienentää omiin tarpeisiinsa sopivaksi.
TUULAN PIPARKAKUT
4½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl siirappia
400 g sulatettua margariinia
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
3 tl ruokasoodaa
½ ps piparkakkumaustetta
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää siirappi ja rasva. Sekoita jauhot, mausteet ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä kylmässä yön yli.
Kauli taikinaa jauhotetulla pöydällä ohueksi ja ota siitä muoteilla kuvioita. Paista piparkakkuja 200-225 asteessa noin 5-8 minuuttia.