Maukasta itsenäisyyspäivää!

184

6.12. on ollut jo vuosia piparkakkujen leipomispäiväni ja yhtä kauan olen tehnyt taikinan tällä samalla reseptillä, joka on peräisin äitini reseptikansiosta. Ohjeesta tulee tuollaisenaan lähemmäs kaksi kiloa taikinaa ja yli 200 piparia, joten reseptiä voi ihan surutta pienentää omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

TUULAN PIPARKAKUT

4½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl siirappia
400 g sulatettua margariinia
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
3 tl ruokasoodaa
½ ps piparkakkumaustetta

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää siirappi ja rasva. Sekoita jauhot, mausteet ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä kylmässä yön yli.

Kauli taikinaa jauhotetulla pöydällä ohueksi ja ota siitä muoteilla kuvioita. Paista piparkakkuja 200-225 asteessa noin 5-8 minuuttia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s